Metal Tip


Malignancy - Inhuman Grotesqueries
Releasedatum: 7 augustus 2007
De muziek van Malignancy is nooit lichte kost geweest, en zo ligt ook 'Inhuman Grotesqueries' weer zwaar op de maag. Potdicht gemetselde extreme death metal, verpakt in vreemde arrangementen vol ongewoon riffwerk. Vooral de hoeveelheid gitaarpiepjes valt op, met als gevolg dat de muziek iets onrustigs krijgt.
Malignancy gaat al vijftien jaar mee maar strikt genomen is dit pas de tweede volledige CD; als echter alle demo's en EP's meegeteld worden is dit release nummer twaalf. Al vanaf de begindagen bewandelt de band zo haar eigen pad, en na al die jaren kan je horen dat er een stel goed op elkaar ingespeelde muzikanten te werk gaat, dat trefzeker en doelbewust haar nummers componeert en niets aan het toeval overlaat. Het resulteert is een brok graniet dat een aantal luisterbeurten vereist om helemaal te behappen, maar eenmaal verteerd een uitermate voldaan gevoel oplevert.
Malignancy heeft nog nooit een slecht product afgeleverd, en 'Inhuman Grotesqueries' is op die regel in geen enkel opzicht een uitzondering.Metal Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje