Metal Tip


Machine Head - The Blackening (Special Edition)
Releasedatum: 23 maart 2007
Wederom geproduceerd door zanger/gitarist Robb Flynn en gemixt door Colin Richardson (Bullet for My Valentine, Funeral for a Friend) is 'The Blackening' Machine Head's zesde studioalbum en een doorontwikkeling van het grensverleggende geluid van de band. De gitaren scheuren, de drums beuken, de bas dondert en de teksten laten een indruk achter terwijl het kwartet uit de Bay Area de lat voorbij vliegt die men zichzelf had opgelegd na het succes van het voorgaande album 'Through the Ashes of Empires'.
De uitdaging om een album te schrijven dat de band verder zal pushen dan ooit tevoren, heeft geresulteerd in zestig minuten aan de meest complexe en technische songs die Machine Head ooit heeft opgenomen. Drievoudige gitaar- en bas-harmonieŽn, gitaarsoloduels en wilde, ingewikkelde thrash metal is gecombineerd met harmonische zang, om daarna met hoge snelheid over te schakelen naar brute gitaarriffs.
'The Blackening' is de volgende stap in de kleurrijke geschiedenis van de band en laat zien dat Machine Head nog lang niet klaar is met het verleggen van hun eigen grenzen.

Bij deze "special edition" van het album wordt ook een dvd geleverd met daarop een "making of" en een dagboek van Machine Head's laatste toernee.Metal Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje