Metal Tip


Impure - Hemicorporectomy
Releasedatum: 2 maart 2007
Het Spaanse Impure speelt luchtdichte death metal zonder enige vorm van compromis, en 'Hemicorporectomy' gaat verder waar 'Corpses… Intense Stench' van begin 2004 ophield. Het drietal fundeert hun intense metal op vrijwel onophoudelijk doorratelende bassdrums, waarmee soms de vergelijking met een band als Krisiun opgaat. De gitaarriffs zijn echter veel meer in lijn van Amerikaanse zwaargewichten als Disgorge of Deeds of Flesh en wisselen elkaar snel af zodat de variatie ondanks het hoge tempo groot is.
De cd heeft een mooie, voor death metalbegrippen heldere productie meegekregen, met een breed geluid waarin de gitaarpartijen helemaal rechts en links op de koptelefoon nauwkeurig te volgen zijn. De drums hebben een fel geluid met veel attack en de zang lijkt heel natuurlijk opgenomen te zijn. Bassist/zanger Pintxe heeft een krachtige stem en een diverse zangstijl, hij weet binnen de categorie 'grunten' een flink arsenaal aan gorgels, grommen en gebrul ten gehore te brengen dat nergens geforceerd klinkt.
Acht flinke nummers zonder poespas vullen dit volwassen album, dat door de no-nonsense mentaliteit voor de ongeoefende luisteraar een lange zit zal zijn, maar voor de toegewijde fan slechts een waardevolle toevoeging aan de collectie vormt.

  

Metal Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje