Metal Tip


Slipknot - (Sic) Nesses
Releasedatum: 24 september 2010

Op 13 Juni 2009 speelde Slipknot een headline show voor een publiek van 80.000 mensen op het Engelse Download festival. De show is een onderdeel van de wer eldtournee naar aanleiding van het in 2008 verschenen succesvolle album All Hope Is Gone. Deze energieke en memorabele show is nu uitgebracht op DVD en zoals we gewend zijn van Slipknot, hebben ze alles uit de kast gehaald om er iets heel moois van te maken. Het optreden is geregistreerd met 30 verschillende camera’s, zodat alle hoekjes en gaten vastgelegd zijn en niet te vergeten de uitzinnige fans die een belangrijke rol spelen in het bestaan van de band.

Naast de volledige show van Download, bevat deze DVD-set ook, een 45 minuten durende film, gemaakt en geregisseerd door  percussionist  Clown (M. Shawn Crahan). De film laat de band zien tijdens de All Hope Is Gone tour. De DVD-set bevat  ook de 4 officiële muziekvideo’s en de making of van ‘Snuff’.2010 is een bewogen jaar voor Slipknot. In mei overleed bassist en Slipknot grondlegger Paul Gray en het optreden op Download was één van zijn laatste optredens met de band.
(sic)nesses is niet alleen een fantastische registratie van een band in absolute topvorm en een mooi aandenken voor fans, maar tevens een (weliswaar onbedoeld) eerbetoon aan Paul Gray. 

Metal Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje