Documentaire Tip


Kinderen Van De Keuringsdienst (Nl R2) - 2 Dvd Box Set
Releasedatum: 12 december 2009
Help, een luis in mijn yoghurt! Een paard in mijn frikandel en een kip in mijn chips. De Kinderen van de Keuringsdienst vallen van de ene verbazing in de andere.

CHIPS
De Kinderen van de Keuringsdienst verdiepen zich in de dierensmaak die aan hun chips kleeft. De bange vraag is of het beest dat op de zak staat er ook werkelijk in zit. Bang omdat de een geen ham mag eten van zijn god en de ander geen kip wil om zijn vegetarische principe. Van kip kun je poeder maken die zo in de zak kan: chickenchips. En bacon dan? Van spek. Maar gek genoeg komt de speksmaak niet van varkenspoeder.

FRIKANDEL
Dat in een worst een fijngemalen varken zit zal kinderen een zorg zijn. Kip kan ze ook niet schelen. En al zou je frikandellen maken van kangoeroe, meisjes van 12 zullen er niet om wakker liggen. Maar paard? De Kinderen van de Keuringsdienst gaan op onderzoek. En ja, het is waar, in kroketten en frikandellen zit vaak paard.

E120
Help een luis in mijn yoghurt! Wie niet van aardbeien houdt, kan het beste aardbeiendrinkyoghurt nemen want daar zitten, het woord zegt het al, geen aardbeien in. Het is wel mooi rose rood. De Kinderen van de Keuringsdienst krijgen de schrik van hun leven. Beesten zijn het die de yoghurt bijkleuren. De Kinderen van de Keuringsdienst eten graag kaas. Kaas op de pizza, kaas op de lasagne en kaas op de cheeseburger. Maar wat voor kaas is dat eigenlijk die op al die producten gaat? De kinderen duiken in de wereld van de industrie-kazen en doen een enorme ontdekking.
Documentaire Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje