Documentaire Tip


Martin Scorcese's My Voyage T R2 Nl (Dutch Subtitles) -
Releasedatum: 26 mei 2009
Al even verkrijgbaar op DVD, maar My voyage to Italy verdient nog even de aandacht, zo'n mooie documentaire als het is.

Na ‘A Personal Journey through American Movies’ neemt regisseur Martin Scorsese ons in ‘My Voyage to Italy’ wederom mee op een fascinerende reis door de filmgeschiedenis.

Scorsese, zelf een kind van Siciliaanse immigranten, groeide eind jaren veertig op in New York. Met het hele gezin werd gekeken naar Italiaanse films, die een onuitwisbare indruk achterlieten op de kleine Scorsese. In deze documentaire gaat de regisseur terug naar die naoorlogse periode en toont hij fragmenten uit de belangrijkste films. Van Rosselini en De Sica tot Antonioni en Fellini. Van The Bycicle Thief en Rome, Open City tot L’Avventura en La Dolce Vita. Scorsese bespreekt de emotie, de stijl, de politieke context en de invloed op de filmwereld van deze films en regisseurs. Want dit waren dé invloeden die hem maakten tot de regisseur die hij is. My Voyage to Italy is een onmisbaar document.
Martin Scorsese is een van de beste filmregisseurs ter wereld. Hij regisseerde klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en Goodfellas. Scorsese werd maar liefst 8 keer genomineerd voor een Oscar, en in 2007 werd hij bekroond als Beste Regisseur voor The Departed. De vierdelige documentaire staat nu volledig op deze dubbeldisc.Documentaire Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje