Documentaire Tip


Manufactured Landscapes R2 Nl (Dutch Subtitles) - Baichwal, Jennifer
Releasedatum: 4 december 2007
Roestende, afgedankte tankers, vervuilde rivieren, eindeloze fabriekshallen, immense afvalbergen: de massale industrialisatie heeft vergaande gevolgen voor de aarde. Is ontwikkeling vooruitgang?
Fotograaf Edward Burtynsky staat bekend om zijn imponerende foto’s van deze door de mens gemaakte landschappen van over de hele wereld. Burtynsky legt de effecten van de massale globalisering vast. De schoonheid die zijn foto’s oproepen, is echter verontrustend en roept tegenstrijdige gevoelens op. Zo zijn de foto’s van vervuilde rivieren prachtig, maar ze laten juist ook vervuiling en ondergang zien; Manufactured Landscapes streelt het oog en roept tegelijkertijd vragen op over onze eigen verantwoordelijkheid.
Burtynsky’s foto’s zijn opgenomen in de collecties van de vijftien grootste musea ter wereld, waaronder The Museum of Modern Art en het Guggenheim in New York. Filmmaakster Jennifer Baichwal kreeg uit handen van Al Gore (An Inconvenient Truth) de prestigieuze Reel Current Award voor Manufactured Landscapes vanwege de uitzonderlijke visie op een actueel en wereldwijd bekend onderwerp.Documentaire Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje