Cult Tip


Pink Narcissus R2 Nl (Dutch Subtitles) - Bidgood, James
Releasedatum: 13 november 2007
Omgeven door geheimzinnigheid zag Pink Narcissus in 1971 zijn release. Een mooie jongen (gespeeld door Bobby Kendall), geobsedeerd door zijn eigen schoonheid en jeugd, vlucht in een seksuele droomwereld vol van de mooiste kleuren, muziek en mannen. In zijn erotische fantasieŽn is hij de slaaf van een Romeinse keizer, een haremjongen in de tent van een sultan en een zegevierende matador.

De maker van de film was anoniem en al snel werd de film toegeschreven aan filmmakers als Kenneth Anger en Andy Warhol, tot ontdekt werd dat fotograaf James Bidgood de maker was. Pink Narcissus werd voornamelijk opgenomen in Bidgoods kleine appartement in New York, dat hij volledig ombouwde tot filmstudio vol prachtige decors en kostuums.

Bidgoods werk wordt tot op de dag van vandaag gebruikt en nagemaakt door kunstenaars, fotografen en reclamemakers. Pink Narcissus is een must-see voor de liefhebbers van Pierre et Gilles, David LaChapelle en iedereen die geÔnteresseerd is in moderne kunst.Cult Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje