Classics Tip


Pane Amore E Fantasia/Pane Am R2 Nl (Dutch Subtitles) - Comencini, Luigi
Releasedatum: 6 november 2007
Razend populair waren ze en nog altijd de moeite waard: Pane, amore e fantasia (1953) en Pane, amore e gelosia (1954), beide gemaakt door Luigi Comencini.
Pane, amore e fantasia betekent ‘brood, liefde en fantasie’. Pane met fantasia, dat is in Italië zoiets als onze boterham met tevredenheid.

In Pane, amore e gelosia, ‘Liefde, brood en jaloezie’, begint waar de andere film ophoudt en vertelt over liefde in nood. Hun succes dankten ze niet in de laatste plaats aan filmster annex seksbom Gina Lollobrigida. Het was spannend dat juist zij haar esprit (en de rest) leende aan de rol van een boerenmeisje van een jaar of achttien. Tegenover haar zien we Vittorio de Sica (behalve acteur ook de regiseur van o.m. Fietsendieven) schitteren als een charmante politiechef van middelbare leeftijd. Wat de meisjes betreft knijpt hij nooit een oogje toe, dat houdt hij liever wagenwijd open. Dat dit personage zich verlooft met een ongehuwde moeder zorgde destijds voor een schandaal – zoiets deed een politieman niet!

Het zijn vrolijke films, tijdsbeelden van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ze maken grappen en spotten venijnig. Intussen pleiten ze voor verbeelding in de liefde. Heb oog voor wie je pad kruist, zeggen ze, laat je niet verblinden. Verlang, maar niet naar het onmogelijke.

€ 23.99Classics Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje