Cult Tip


Adam's Apples R2 Nl (Dutch Subtitles) - Jensen, Anders Thomas
Releasedatum: 19 mei 2007
Skinhead Adam komt net uit de gevangenis. Met zijn maten wil hij opnieuw flink doorzakken en buitenlanders in elkaar rammen. Helaas voor Adam moet hij nog een alternatieve straf vervullen, in een afgelegen parochie onder begeleiding van Ivan. Deze naïeve en positief ingestelde, maar humorloze geestelijke heeft van zijn parochie één groot, idyllisch rehabilitatiecentrum gemaakt. Als Ivan aan Adam vraagt wat hij hoopt te bereiken, schertst Adam dat hij een appeltaart zal bakken. Dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Naast kleptomaan-verkrachter Gunnar, politiek ‘terrorist’ Khalid en de labiele Sarah, komen ook de duivel en God roet in het eten gooien...
Adam’s Apples is een politiek incorrecte, zwarte komedie van Anders Thomas Jensen, regisseur van Flickering Lights en The Green Butchers. Ook in het derde deel van deze succesvolle trilogie wordt het saaie imago van Denemarken op absurde, maar soms ook grove wijze te kijk gezet. De uitstekende cast met o.a. Mads Mikkelsen (Pusher), Ulrich Thomsen (Festen, Brothers) en Paprika Steen (Festen, The Idiots) laat de aparte humor van Jensen helemaal tot zijn recht komen.

“een film waarin een neonazi en een priester samen in de auto naar ‘How Deep Is Your Love’ luisteren, kán toch alleen maar goed zijn?” (HUMO ***)
“De bijbel was nog nooit zoveel fun...volledig over the top” (Digg.be)
“Deense humoristen moet je een ding nageven: ze kennen geen heilige huisjes.” (De Standaard)Cult Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje