Documentaire Tip


Dreaming By Numbers R2 Nl (Dutch Subtitles) - Buchetti, Anna
Releasedatum: 12 maart 2007
Verscholen tussen de winkeltjes en woonhuizen in de oude Napolitaanse volksbuurt bevindt zich het kantoortje van de lotto. Voor de vele klanten die hier komen is dit de plek waar alle hoop, dromen en fantasieen samenkomen. De één speelt zijn leven lang dezelfde getallen, de ander laat de keuze voor de cijfes afhangen van een droom, een toevallige gebeurtenis of ontmoeting. Sparen is niets voor de verstokte lottospeler, die vindt zijn rust pas in het hoopvolle bezit van een lottobriefje. Dat kleine vodje papier, dat in staat is hun lot definitief te keren... In Dreaming by Numbers worden verhalen met veel compassie en in een oorgstrelende zwart-wit fotografie vastgelegd.
Dreaming by Numbers won prijzen op het Flahertiana International Documentary Film Festival, Planet Doc Review, Napoli International Film Festival, Ecofilms Rhodos International Films and Visual Arts festival en ontving nominaties voor een Gouden Kalf voor Beste Documentaire en voor Beste Europese documentaire van de European Film Academy.

Deze uitgave bevat een cd met de soundtrack gecomponeerd en gearrangeerd door Lucio Caliendo.

“...een fraaie nostalgische hommage aan een cultuur die in Napels aan het verwdijnen is.” Parool ****

“Dreaming by Numbers toont de onvoorspelbare en immer fascinerende werkelijkheid. Neo-realistische beelden van Napels en haar inwoners verhogen het esthetische genoegen. “ De TelegraafDocumentaire Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje