Cult Tip


Aktionstheater Des Hermann Nitsch R (English Subtitles) - Nitsch, Hermann
Releasedatum: 29 januari 2007
Geroemd en verguisd: Hermann Nitsch is één van de bekendste hedendaagse Oostenrijkse kunstenaars. Hij is schilder, componist en decorontwerper. Zijn werk roept echter al meer dan vier decennia controverse op. Samen met Günter Brus, Otto Mühl en Rudolf Schwarzkogler behoorde hij tot de protagonisten van de omstreden kunstbeweging Wiener Aktionismus.

Nitsch voerde zijn eerste 'Acties' uit aan het begin van de jaren 1960. Hij werd hiervoor verscheidene malen veroordeeld, ook tot gevangenisstraffen. Zijn belangrijkste werk, 'Orgy Mystery Theatre', geïnspireerd door de Griekse mythologie, Antonin Artaud en Sigmund Freud, ontwikkelde hij gedurende de periode 1962-2003 waarin hij acties ondernam en andere vormen van kunst bedreef.

Naast een 4 uur durend overzicht van de 'Acties' (1962-2003) staat op de dvd ook een interview met Nitsch uit 2005. In een 80-pagina's tellend boekje, geïllustreerd met talrijke foto's, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de theoretische grondslag van het werk van Hermann Nitsch. Ten slotte bevat deze fraai uitgevoerde linnen box een cd met daarop opnames van de 122ste 'Actie' in het Weense Burgtheater.Cult Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje