Documentaire Tip


Andy Warhol R2 Nl (Dutch Subtitles) - Evans, Kim
Releasedatum: 22 november 2011

De consumptie maatschappij, glamour, film- en muzieksterrren, massamedia: Andy Warhols kunst is een afspiegeling van Amerika.

Andy Warhol (eigenlijke naam Andrej Varhola ) is de zoon van een Tsjechische immigrant. Hij werd hèt POP ART icoon met zijn zijde afdrukken van Campbell’s soep blikjes en wereldberoemde artiesten als Marilyn Monroe. Warhol was ontwerper, artiest, filmmaker, muziek producent (The Velvet Underground en Nico) en uitgever van het blad Interview. Warhol veranderde kunst in een verhandelbaar en reproduceerbaar produkt. Voor sommigen is hij een genie en voor anderen een oppervlakkig epigoon. Zijn blonde pruik, zijn excentrieke levensstijl en de feesten in zijn legendarische Factory werden zijn handelsmerken.

Kim Evans portretteert de mens en het controversiële fenomeen Andy Warhol door middel van een indrukwekkende hoeveelheid originele beelden en filmpjes van en over Warhol, interviewfragmenten en onder andere fragmenten uit zijn films. Warhol is één van de belangrijkste iconen van de naoorlogse Amerikaanse kunstwereld.

Documentaire Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje