Pop / Rock Tip


Blue Flamingo - Congo Jazz
Releasedatum: 26 februari 2010
Voor zijn nieuwe CD heeft 78-toerenverzamelaar en DJ Ziya Ertekin alias "Blue Flamingo" drie nieuwe muzikale reizen samengesteld. Deze CD is wederom een handreiking naar diegenen voor wie het 78-toerentijdperk nog onontgonnen gebied is, zonder dat de doorgewinterde muziekgravers onder ons zich te kort gedaan hoeven te voelen. De eerste limited oplage zal met drie verschillende covers verschijnen; in oker geel, paars en groen.
Voor de eerste mix, die bestaat uit hot jazz jungle exotica uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw, is Blue Flamingo behoorlijk diep het stof ingedoken. Zo is de eerste plaat van deze mix , I'm Mister African van Leon Rene’s Orchestra, bijvoorbeeld nooit officieel uitgebracht. Ziya heeft dit nummer op zijn CD kunnen zetten doordat hij stuitte op de master persing van deze plaat.
De tweede mix bestaat uit 78-toerenplaten uit voormalig Belgisch Congo waar, onder invloed van de Cubaanse son en rumba, één van Afrika’s eerste moderne populaire muziekstijlen ontstond. De invloed van gospel muziek op het ontstaan van de soul muziek is al vaak en uitvoerig beschreven. Toch kennen maar relatief weinig mensen de man die de Afro-Amerikaanse religieuze muziek een ziel gaf en terloops de term Gospel muziek introduceerde: Thomas A. Dorsey.
De laatste mix is opgebouwd rond een unieke Dorsey opname.

€ 7.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje