Pop / Rock Tip


Unknown Mortal Orchestra - V
Releasedatum: 17 maart 2023

Familieaangelegenheid

Na vijf jaar brengt de muzikale grabbelton genaamd Unknown Mortal Ochestra een nieuw werk uit. "V" is het - verrassende - vijfde album van de band en hun eerste dubbel LP ( dubbel lp versie en dubbel lp limited gold )

Na de succesvolle voorganger "Sex & Food" moest zanger, songwriter en gitarist Ruban Nielson eerst wat familiezaken regelen voordat hij aan nieuwe muziek kon denken.

Muziek is ook voor de man uit Auckland, Nieuw-Zeeland, een familieaangelegenheid. Zijn broer Kody is immers vast lid van Unknown Mortal Orchestra op drums en vormt samen met Jacob Portrait op bas de kern van de band. Op "V" krijgen de drie extra ondersteuning van vader Chris Nielson op saxofoon en fluit.

Samen hebben de vier het toch al kleurrijke geluid van Unknown Mortal Orchestra uitgebreid en verfijnd. Het resultaat is een heerlijk ontspannen mix van psych-pop, indierock en AOR. Overgoten met interessante maar niet uitputtende melodieën en een snuifje weirdness, loopt er een algehele zonnige stemming door de nummers van "V".

Het spannende bereik dat binnen deze parameters mogelijk is, wordt zeer goed gedemonstreerd door de vooraf uitgebrachte singles. Het funky "Weekend Run" gaat gepaard met het rustige psych-folk nummer "I Killed Captain Hook". En dromerige melancholische nummers als "Nadja" liggen daar ergens tussenin, maar zijn net zo aanstekelijk.€ 17.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje