Pop / Rock Tip


Tindersticks - Ypres
Releasedatum: 17 oktober 2014

In 1995 speelde Tindersticks al eens in de kathedraal van de Belgische plaats Ieper. Dat bracht de curator van het onlangs na een complete renovatie heropende In The Fields Of Flanders museum op het idee de band te vragen muziek bij de daar gevestigde multi media tentoonstelling te maken. De voorstelling geeft inzicht in de Eerste Wereldoorlog zoals die zich afspeelde in de Vlaamse Westhoek, met Ieper als bloedig epicentrum.
Tindersticks voorman Stuart Staples verbleef opnieuw een aantal dagen in Ieper en bezocht oorlogskerkhoven en het standbeeld van Kathe Kollwitz, 'De Rouwende Ouders' om de omgeving en de geschiedenis op zich in te laten werken.
Samen met Dan McKinna schreef hij een aantal soundscapes, die met behulp van orkestleider Lucy Wilkins opgenomen werden in een kerk in Londen. Samen met de Engelse sound designers ‘Sound Intermedia’ werd op zeer precieze wijze elke ruimte in het museum van een soundscape voorzien. Op deze wijze krijgt de bezoeker een indruk van een oorlog die zo omvangrijk, gruwelijk en tegelijk zo zinloos was dat het je voorstellingsvermogen te boven gaat
“Made from a series of interlocking orchestral loops, the music flows seamlessly.
Without beginning, middle or end. The aim was for the soundtrack to become
The sound of air within the museum”. Stuart Staples.

OOK OP LP€ 11.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje