Pop / Rock Tip


Segall, Ty - Manipulator
Releasedatum: 25 augustus 2014

De afgelopen Jaren heeft Ty Segall maar liefst 17 albums uitgebracht. De muziekliefhebber kent Segall voornamelijk als de man van de pakkende popmelodieën verpakt in furieuze en felle garagerock. Lo fi opgenomen in kelders en hotelkamers. Na zijn laatste, meer akoestisch geörienteerde album ‘Sleeper’ keert hij nu weer terug naar de overstuurde gitaren. Zelf zegt hij: 'New musical expressions pop and surprise relentlessly (...) but most of all, SO many guitars!' Manipulator is Ty’s eerste ‘geproduceerde’ plaat. Geen lo fi meer.
En als we de gelukkige die als enige in Nederland het album al heeft mogen horen kunnen geloven, staat de plaat bol van de killer gitaar riffs. Met dit album zou Ty Segall erkent moeten worden als een van de grootste gitaar riff bedenkers van onze tijd. Jack White, DanAuerbach,…Ty Sergall! Het album bevat ook weer een aantal hartverscheurend mooi verstillde liedjes op akoestische gitaar. Die dan nog meer emotionele lading krijgen door
opzwellende feedbackende jankgitaren. Met dit album zou Ty Segall de enorme cult status die hij geniet met gemak van zich af moeten kunnen schudden. 

OOK OP LP€ 18.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje