Pop / Rock Tip


Olsen, Angel - Burn Your Fire For No Witness
Releasedatum: 14 februari 2014

Als je op zoek naar Angel Olsen op het web een beetje rondsnuffelt kom je nogal eens tegen dat ze haar publiek meestal sprakeloos achterlaat. En dan te bedenken dat Olsen absoluut niet timide is maar eerder noisy , fiery  en op een bepaalde manier traditioneel. Ze is eigenlijk een vakman met stevige wortels in de Amerikaanse muziekcultuur.
Je hoort country vooral vanwege het sentiment in haar
prachtige stem. Maar er zit ook indierock en klassieke singer-songwriter elementen in haar songs naast de duidelijke folk-Americana.
In St. Louis als klein meisje van een jaar of veertien zong ze al en werkte ze spelenderwijs aan de kwaliteit van haar stem. Daar plukt het fenomenale 'Burn Your Fire For No Witness' de vruchten van. Songs met een zware melancholieke inslag, songs grown in heartbreak, travel and transformation. In plaats van treuren om de liefdesellende of om dat alles in het leven niet zo wil lukken, schrijft Olsen juist schitterende songs. Ze is een pseudo country & western versie van Sharon Van Etten. Referenties: Bonnie 'Prince' Billy (met wie Olsen een project deelt), de verleiding van Karen Dalton, het aanstekelijke van Mazzy Star, Bill Callahan, Grace Slick, Nico in The Velvet Underground, Leonard Cohen. Duizelingwekkend gewoon/speciaal album.
Gelimiteerde eerste lp-oplage op wit vinyl.

KIJK & LUISTER: http://www.vevo.com/watch/angel-olsen/angel-olsen-hi-five-official-video/US38Y1424415

€ 11.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje