Pop / Rock Tip


Sore Losers - Roslyn
Releasedatum: 14 februari 2014

Wanneer The Sore Losers juist aan het winnen sloegen is niet meteen duidelijk. Was het in 2010, toen ze tweede werden in Humo's Rock Rally, België's grootste muziekwedstrijd voor nieuwe bands? Was het in 2011 toen ze met veel bravoure de main stage van Pukkelpop hebben geopend? Was het toen ze hun debuutalbum uitbrachten waarvan alle drie singles, ondanks lofzang van vriend en vijand, weigerden te klimmen in de hitparades?
Of was het toen ze Rudolf de Borst (beter bekend als Dolf The Datsun wanneer hij The Datsuns aanvoert) zo ver kregen om hen uit te nodigen in de Svenska Grammofon Studio in het Zweedse Göteborg, om hun nieuwe album op te nemen op de Neve console die ooit het hart en ziel vormde van de legendarische Queen studio in Montreux, en door Jimmy Page hemzelve werd gebruikt om Led Zeppelin naar zijn 'coda' te zeilen? Het zou best kunnen.
Want het is eindelijk klaar. Dat nieuwe album van The Sore Losers. Roslyn heet
het. Het vliegt, het pompt, het schreeuwt, het lacht, het smacht, het haat, het spettert, het kleurt, het ontroert, het heupwiegt, het weigert, het aanvaardt, het verwart en verzekert, en het bedriegt. Maar het liegt niet, en het stelt niet teleur. 'Somewhere there must be gold in them hills' zingt zanger Jan Straetemans in een van de nieuwe songs. Er klinkt wanhoop in
zijn stem. Maar er klinkt ook wanhoop in de drums. In de gitaren, de bas en alles daartussenin. En het is prachtig. Gold in them hills? Misschien wel. Laten we hopen dat ze het nooit vinden. Dat is nu eenmaal wat van hen The Sore Losers maakt.
Nu uit de nieuwe, langverwachte tweede plaat van The Sore Losers. Koop 'm luister en
oordeel zelf. Wat heb je te verliezen?€ 7.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje