Pop / Rock Tip


Madensuyu - Stabat Mater
Releasedatum: 28 oktober 2013

Het Gentse Madensuyu is een op zichzelfstaand duo. Een instituut bijna dat hoge eisen stelt aan authenticiteit en pure intenties. Madensuyu maakte tot dusver twee albums en een mini. 'Stabat Mater' is het volgende hoofdstuk in een constant gevecht met echte, rauwe emoties en de nooit eindigende strijd om kwetsbaar en compromisloos te blijven. Madensuyu is succesvol zonder een millimeter integriteit in te leveren met een intuïtieve, instinctieve bijna naïeve benadering van muziek maken zoals je die bijna niet meer hoort. Madensuyu doet het op z'n eigen manier en niet anders. Dan moet je denken aan de vastberadenheid van een band als The Ex of de onverstoorbaarheid van bijvoorbeeld Godspeed. De songs van Madensuyu draaien om intense spanning en sfeer. Dat doet vaker pijn dan dat het vreugde oplevert.
Niet voor niets is gekozen voor 'Stabat Mater' als stijlfiguur, waarin de smart van de 'moeder Gods' om de gekruisigde Christus centraal staat. Pergolesi, Vivaldi en Pärt gingen de Belgen voor. Het is niet het enige klassieke element dat Madensuyu gebruikt. Tegelijkertijd staat Madensuyu ferm in de rockmuziek traditie.
Net als op hun vorige album is het artwork weer met bijkans authistische precisie handmatig één voor één geassembleerd. Geen spiegel en spiegelschrift of een gesoldeerde elektrische zekering dit keer, maar hout, refererend aan het kruis waaraan Christus is gestorven.
Vinyl inclusief downloadcoupon.
Limited lp artwork in hout uitgevoerd. DIY.€ 13.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje