Pop / Rock Tip


Livina, Eva - Not Getting Wiser -Ep-
Releasedatum: 21 mei 2012

De 20-jarige zangeres Eva Livina, echte naam Eveline Fijen, komt vanuit het niets met haar debuutplaat Not Getting Wiser. Op de EP neemt ze je met haar zachte en breekbare stem mee langs nummers waar ze pop op orkestrale wijze durft te benaderen.
De Amsterdamse zangeres raakt door ingetogen zang en oprechte tekstbeleving. Als kind zong ze al in de kerk, waar ze leerde dat muziek er is om mensen een verhaal te vertellen en dat melodie en tekst elkaar moeten aanvullen. Wellicht is dit ook de reden dat ze, tegen de huidige stroming in, aandacht afdwingt door verstilling.
Tien jaar eerder begon songwriter Sven van Zweden met het schrijven van verhalende nummers. Toen hij jaren later Eva Livina een lied van James Taylor hoorde zingen, wist hij dat zij de stem had die zijn liederen kon vertolken.
Vanaf dat moment nam het project een vlucht. Samen werkten zij de nummers verder uit, waardoor er pop ontstond in de traditie van de sixties met toch een jong geluid. In de bijzondere sfeer van Studio 150 in hartje Amsterdam namen zij vervolgens de muziek op met een bont gezelschap van klassieke, pop- en jazzmuzikanten. Studiotechnicus Joeri Saal (Paul Weller, Moke, Spinvis) zorgde voor een authentieke sound waarvoor zowel digitaal als op tape werd opgenomen.
Dit resulteerde in vijf nummers met een tijdloos karakter. De single, All You Needed Was Love, ontstond uit de titel: een klein eerbetoon aan The Beatles. Inspiratie voor andere nummers kwamen uit dagelijkse onderwerpen als troost, teleurstelling en natuurlijk liefde. De muziek varieert van kwetsbare ballads zoals Faces tot het dansbare All You Needed Was Love.

€ 7.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje