Pop / Rock Tip


Lola Kite - I Start To Believe You
Releasedatum: 2 maart 2012

Een album waarop meisjes kunnen dansen en jongens bij mogen wegdromen.
Zo kan je I Start To Believe You, het vervolg op debuutalbum Lights, in een zin omschrijven.

Met veertien nieuwe liedjes op zak trok het Amsterdamse trio afgelopen zomer naar Zeeuws-Vlaanderen om te werken aan de opvolger van debuutalbum Lights. Zonder producer, maar met meer analoge synthesizers, percussie en ideeën dan tevoren, werd in twee weken tijd I Start to Believe You opgenomen. Een plaat die donkerder, dynamischer en wellicht ook volwassener aandoet dan het debuut. De nummers schieten nog altijd vele kanten op maar Jasper, Bram en Keez laten op deze plaat ook zeker hun duistere kant zien. Ondertussen zijn de sterke melodieën, bijzondere sounds en compacte songs nog altijd het handelsmerk van deze muziekgekken.

Bij het mixen werd samen gewerkt met toegewijd sixties liefhebber/kenner Jacco Gardner (The Skywalkers). Deze samenwerking beviel zo goed dat werd besloten hem mee te nemen op tour als vierde bandlid.

Van trio naar kwartet dus. Nu Lola Kite met vier man en acht handen op het podium staat is de liveshow nog dynamischer en energieker dan voorheen. Het betekent echter niet dat de heren het minder druk hebben op het podium. De shakers, gitaren, synths en bekkens vliegen je nog altijd (als vanouds) om de oren.

Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje