Pop / Rock Tip


Dry The River - Shallow Bed
Releasedatum: 17 april 2012

De Londense heren van Dry the River zijn het afgelopen jaar veel in ons land te vinden geweest, waar ze o.a. Lowlands aandeden. Als je bij een van hun optredens bent geweest, kan je eigenlijk al niet meer twijfelen aan de capaciteiten van deze indie-folk-post-rock-punkers om een publiek te overtuigen. Het wachten was echter op een volledig studio-album. Aan dat wachten is een einde gekomen, nu Shallow Bed in de schappen ligt. Het is met dit genre muziek, waar live de nodige overtuigingskracht achter wordt gebeukt, altijd de vraag of het op plaat ook weet te boeien. Na de eerste luisterbeurt is ook deze vraag snel beantwoord.

Nummers beginnen vaak breekbaar, gedragen door de indringende, hoge stem van zanger Peter Liddle en bijgestaan door eenvoudige folky gitaarlijntjes en mooie harmonieën. Echter, uiteindelijk monden veel nummer uit in een flink potje heerlijke herrie waarin Liddle’s stem ineens scheurt als een goede ex-punker betaamt, en beukende gitaren, violen en drums over elkaar heen buitelen. Dit bezorgt de plaat een dynamiek die niet snel gaat vervelen. Instant meezingers en hits als Weights & Measures en The Chambers & The Valves worden afgewisseld met meer bedachtzame nummers als Demons en Bible Belt, wat de luisterbeurt een ware catharsis maakt; de plaat spreekt zowel het intelligente deel van de geest aan als het deel dat zich soms gewoon even wil laten opgaan in wat muzikaal geweld.

Met deze plaat hebben de mannen wat ons betreft definitief hun sporen verdient aan het muzikale front. Oordeel zelf, en ga ze vooral ook live bekijken als ze ons land weer eens aandoen als je echt omver geblazen wil worden.€ 15.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje