Pop / Rock Tip


Beans & Fatback - Beans & Fatback -Digi-
Releasedatum: 9 april 2010
Onno Smit, muzikant (Lefties Soul Connection) en kookfanaat, presenteert Beans & Fatback: een cd, inclusief boek vol smaakvolle fotoís en gerechten. De titel was er al: Beans & Fatback. Het genre was ook van het begin af aan duidelijk: een mix van country en soul invloeden, gemixt met de jingle-jangle sound van midden jaren 60, Blue Eyed Country-Soul.
Maar wat te doen je als je wel het recept en de ingrediŽnten hebt, maar niet de pegels? Onno Smit besloot zijn passie voor eten, drinken en koken te combineren met het opnemen van een album. In een aantal live sessies heeft hij met verschillende muzikanten liedjes opgenomen. Tijdens elke sessie kookte Onno een uitgebreide maaltijd voor de muzikanten in ruil voor hun muzikale bijdrage (Beans & Fatback staat ook voor ĎSpek & Bonení). En wat werkt er meer motiverend dan de geur van knoflook, spek en uien in een hete pan met olie, kippenvet dat in de oven over de aardappels? De gerechten zijn simpel, recht voor zín raap en doeltreffend net als de nummers op het album. De titel verwijst tevens naar de belangrijkste stijlen die op het album voorbij komen: Fatback (soul) en Beans (country).
Aan Beans & Fatback werkten o.a. mee: Daniel Rose (C-mon & Kypski), Paul Willemsen (Zuco103), Laurens Joensen & Jet Stevens (Fay Lovsky band ), Cody Vogel (Lefties Soul Connection), Tim Knol en een compleet straatorkest (De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht).
De gerechten die gegeten werden tijdens de sessies zijn gebundeld in een mooi boekwerk, voorzien van al even smaakvolle fotoís (door Cupid & Shu). Precies twee jaar deed Onno over het project. Het maken van Beans & Fatback was dus geen snel proces, eerder een slowfood-gerecht waar de smaken steeds meer tot hun recht komen naarmate je het langer op een laag vuurtje laat pruttelen.
Laat het u smaken.

€ 7.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje