Pop / Rock Tip


Williams, Lucinda - Stories From A Rock N Roll Heart
Releasedatum: 30 juni 2023

Haar verbluffende 16e studioalbum Stories From A Rock'n'Roll Heart bevat misschien wel het beste werk uit haar carrière. En hoewel Williams niet langer haar geliefde gitaar kan bespelen - een constante metgezel sinds haar 12e - klinken haar kenmerkende vocalen beter dan ooit. De band rockt erop los op het jubelende openingsnummer van het album, "Let's Get the Band Back Together", waarop een aantal achtergrondzangeressen te horen zijn, waaronder Margo Price en Buddy Miller.

"Geïnspireerd door de behoefte aan gemeenschap na alle isolatie tijdens de pandemie", zegt Williams, gaat het nummer over "oude vrienden die uit elkaar zijn gegroeid weer bij elkaar brengen". Price doet ook mee op de bluesy protestsong "This Is Not My Town". Het stemmige "New York Comeback" heeft ook gastvocalisten - Bruce Springsteen en zijn vrouw Patti Scialfa. Als fan van Lucinda Williams stond Springsteen een paar jaar geleden samen met haar op het podium in Londen en hij en Scialfa wilden al een tijdje samenwerken aan een album van Williams. Met Reese Wynans op de B3 en de gitaaraanval van Pettibone-Mathis past de muzikale omlijsting perfect bij het thema van "Comeback", net als het pakkende verhaalnummer "Rock N' Roll Heart", waarop Springsteen en Scialfa ook vocalen bijdroegen.

De afgelopen twee jaar was het de drijvende kracht achter haar herstel van een zware beroerte, die ze op 17 november 2020 op 67-jarige leeftijd kreeg. Haar meesterlijke songwrting heeft haar nooit in de steel gelaten.

 

 € 17.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje