Pop / Rock Tip


Cale, John - Mercy
Releasedatum: 20 januari 2023

Opnieuw heeft Cale de manier waarop zijn muziek wordt gemaakt, klinkt en zelfs werkt opnieuw gedefinieerd. Zijn boeiende 12-track album Mercy beweegt zich via echte dark-night-of-the-soul elektronica naar kwetsbare liefdesliedjes en hoopvolle overpeinzingen voor de toekomst. Trump en Brexit, Covid en klimaatverandering, burgerrechten en rechts-extremisme - Cale verwerkte het slechte nieuws van de dag in zijn teksten, of het nu ging om het nadenken over de soevereiniteit en de juridische status van het smeltende zee-ijs bij Polen, of de onbeholpen bewapening van Amerikanen.

Voor "Mercy" verzamelde Cale enkele van de meest nieuwsgierige jonge geesten in de muziekwereld om zich heen: Animal Collective, Sylvan Esso, Laurel Halo, Tei Shi, Actrice. Zij zijn slechts een deel van de geweldige cast hier, briljante muzikanten die in Cale's volledig gerealiseerde visie op de wereld klimmen en hem helpen deze opnieuw vorm te geven.

Beoordelingen

"Sommige van deze bombastisch gearrangeerde electro-rock meditaties kunnen worden geïnterpreteerd [...] als bekentenissen van een atheïstische existentialist..." (STEREO, januari 2023)

"Deze 12 nummers met een speelduur van epische 72 minuten is als een Ontsnappingspunt om diep adem te halen en de batterijen op te laden, om daarna positief vooruit te kijken kijk vooruit." (stereoplay, januari 2023)

"Donkere elektronische klanken met veel soul en kwetsbare liefdesliedjes..." (Good Times, februari/maart 2023)


€ 18.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje