World Tip


Raichel, Idan - At The Edge Of The Beginning
Releasedatum: 21 januari 2016

AT THE EDGE OF THE BEGINNING, het nieuwe album van Idan Raichel is een introspectief werk, bestaande uit voornamelijk zachte nummers met bescheiden melodieën en arrangementen.
Na grote hits met het 95 koppige Idan Raichel Project, waarmee Idan speelde op uitverkochte locaties als de Londense Royal Albert Hall, La Cigale in Parijs, en gerenommeerde festivals als WOMAD en het Central Park SummerStage, zijn optreden in 2010 met India.Arie bij het Nobelprijsgala voor de Vrede, en het lied dat hij in 2012 samen met de Israëlische president en Nobelprijswinnaar Shimon Peres schreef, was het tijd voor zelfreflectie. Nadat hij de afgelopen tien jaar samenwerkte met Amerikaanse popsterren India.Arie, Dave Matthews en Alicia Keys, en wereldmuzikanten als: Ana Moura, Patrick Bruel, Ornella Vanoni, Andreas Scholl en Vieux Farka Touré, was het tijd voor iets kleins. Maar eerst trok hij zich terug, stichtte een gezin en werd vader van twee prachtige dochters.
AT THE EDGE OF THE BEGINNING werd opgenomen in een periode van drie maanden in de kelder bij zijn ouders. Hij koos voor de plek waar hij begon, als kind en als muzikant. Het opnameproces heeft hij zeer eenvoudig gehouden en alle instrumenten zelf gespeeld. De thema's zijn persoonlijk en de teksten gaan over hem en zijn familie en geeft hem de kans verhalen te vertellen.
Dana Zalah is gast zangeres op het album, ze leent haar tedere stem aan LONGING en op het nummer IN FIVE SECONDS, speelt de Marokkaanse muzikant Hassan Hakmoun mee. Dit zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten op dit intieme en ontroerende album.€ 17.99World Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje