Pop / Rock Tip


Canto Ostinato Audio Visual - Canto Ostinato Audio..
Releasedatum: 28 april 2014

Canto Ostinato Audio Visual is een unieke samenwerking van 3 kunstenaars uit verschillende disciplines met als muzikaal startpunt de compositie van de Nederlandse componist Simeon Ten Holt en is een verbluffende audiovisuele performance met harp, elektronica en visuals. Het repetitieve karakter en de reflectieve werking van het stuk inspireerde het ensemble om een nieuwe bewerking te maken, waarbij de kunstenaars met elkaar in dialoog gaan en daarmee elkaar en de beleving van Canto Ostinato versterken en naar deze tijd vertalen. De interactie tussen geluid, frequentie en beeld hebben het gezelschap geinspireerd en is de (gecodeerde) taal die tijdens de performance wordt gesproken. De toevoeging van elektronica en visuals, en de innovatieve interactie tussen de drie kunstenaars, zorgt voor een geheel nieuwe en moderne beleving van Canto Ostinato. De reacties op de uitvoeringen die het gezelschap al heeft gedaan waren overweldigend; Zeer bijzonder was een optreden bij 3 FM waarover Dj en presentatrice Roosmarijn Reijmer zegt: “In 3VOOR12 Radio wilden we graag aandacht besteden aan de invloed van Canto Ostinato, waarna we het ensemble van Canto Ostinato Audio Visual getipt kregen. Het had geen betere match kunnen zijn. Canto Ostinato Audio Visual balanceert op een dunne scheidingslijn tussen dance en klassiek, tijdloos en virtuoos in iedere discipline. We hebben een uur zendtijd op 3FM ingeruimd voor Canto Ostinato in deze uitvoering en dat uur ging voorbij alsof het maar vijf minuten duurde. Een belevenis die je niet mag missen!”
Andere reacties waren:
“..Alhoewel zo’n compositie makkelijk kapotgemaakt kan worden door (te veel) elektronica, slaagden het ensemble er met volle overtuiging in om Canto overeind te houden en toch veel extra’s toe te voegen.” “Tranen bij Canto Ostinato”
In 2013 heeft het Canto Ostinato Audio Visual voor uitverkochte zalen gespeeld in heel Nederland en voor een uitverkocht Paradiso tijdens 5 Days Off.€ 9.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje