Pop / Rock Tip


Blaudzun - Promises Of No Man's Land
Releasedatum: 10 maart 2014

Meer dan twee jaar na de release van zijn internationaal geprezen album Heavy Flowers, het album uit 2012 dat op het punt staat de goudstatus te bereiken in Nederland, verschijnt Blaudzun's vierde opnieuw bij V2 Benelux. Blaudzun startte in de zomer van 2013 in het geheim aan de opnames in Utrecht. “Zelfs de muzikanten die langskwamen, hadden soms geen idee wat ik precies aan het doen was.." Hij laat op het nieuwe album een dynamischer geluid horen dan voorheen dat meer en meer wordt bepaald door bombastische drums, elektrische gitaren en analoge synthesizers.
“Promises Of No Man’s Land is geen conceptalbum met één bepaald thema, eerder een verknipte drieluik waarin op de vlucht geslagen personages, eenzaamheid en bedrog een belangrijke rol spelen. Laat de muziek eerst voor zichzelf spreken. Daarbij is wat mij betreft de albumcover een mooie aanvulling. Elke andere toevoeging of duiding vooraf is niet relevant." aldus Johannes Sigmond.
De opvallende foto op de albumcover waar Sigmond over spreekt, is van de Tsjechische fotograaf Jan Saudek. Saudek werkte in de jaren '70 als fabrieksarbeider in Praag tijdens de Sovjet overheersing. In zijn vrije tijd maakte hij foto's. Omdat Saudek bang was dat de geheime dienst zijn werk, waarin erotiek verweven is met thema's als politieke corruptie, geweld en onschuld, niet kon waarderen, werkte hij ondergronds. "Ik ben vooral fan van zijn vroege werk. De foto op de cover is uit 1978 en sluit goed aan bij de sfeer die ik voor ogen had bij het album”, aldus Blaudzun.€ 12.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje