Pop / Rock Tip


X-Tg (Throbbing Gristle) - Desertshore
Releasedatum: 12 december 2012

Chris & Cosey, twee elektronische avant-garde punkpioniers van Throbbing Gristle,
zijn aan het werk gegaan met matriaal achtergelaten door Peter 'Sleazy' Christopherson.
Sleazy, ook lid van TG, werkte in 2010 met de band waarbij ze het complete album Desertshore (1970) van Nico (Velvet Underground) naspeelde, vlak voordat hij 25 november stierf. Niet lang daarna liep een ruzie hoog op tussen Chris en Cosey en het vierde groepslid, Genesis P-Orridge. Deze liet zijn/haar bijdrage van de originele banden verwijderen en de naam Throbbing Gristle mocht niet meer gebruikt worden.

Maar nu is ie er dan toch: Desertshore. Het is een prachtige plaat geworden met bijdragen onder meer Anthony Hegarty(Anthony and the Johnsons), Marc Almond, Blixa Bargeld(Einstürzende Neubauten) en filmregisseur Gaspar Noe.
Liedjes, daar deden ze niet aan, maar toch heeft Industrieel geweld plaats gemaakt voor schitterende nummers. Gelaagd, dreigend en toch heel warm.

En dan is er nog met geen woord gesproken over het tweede album van de set.
The Final Report is een selectie laatste nummers gemaakt door het drietal dat zich inmiddels formeerde als X-TG. Natuurlijk ook weer mooi, donker, claustrofobisch, spookachtig etc. En het is niet alleen een waardig afscheid, maar ook een viering van een mooie laatste samenwerking.

'Opgedragen aan Peter 'Sleazy' Christopherson' is te lezen aan de binnenzijde van de fraai vormgegevenverpakking. Eén van DE mooiste en spannendste albums van dit jaar!

Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje