Pop / Rock Tip


Blaudzun - Heavy Flowers -Tour.ed.- (Includes Live Album)
Releasedatum: 9 november 2012

2012 is, mogen we dat zeggen-ja dat mogen we zeggen, het jaar waarin Blaudzun bij het grote publiek doorbrak. Zijn derde album Heavy Flowers verscheen in januari en kwam op #4 binnen in de Album Top 100 (en zelfs #1 op iTunes) om er vervolgens maar liefst 40 weken lang in te staan. Na 4 jaar duwen en trekken (want dat doen pluggers) zag 3FM eindelijk het licht en plaatste zowel Flame On My Head als Elephants op de velbegeerde playlist. Je kon geen blad of krant openslaan of je zag die markante kop van Johannes en ook op televisie was hij weer veelvuldig te zien (DWDD, Opium, Evenblij met Blaudzun, 3voor12 presenteert…Blaudzun). En dan z’n clubtour. We kunnen het er uren over hebben maar de feiten spreken voor zich. Eerste clubtour begin dit jaar was op voorhand uitverkocht. Veel vrienden gemaakt tijdens het festivalseizoen. Maar nu ook de najaarstour in november en december. Wederom zo goed als uitverkocht…zelfs de extra ingelaste shows in Tivoli, Luxor Live en Paradiso. En daar het houdt niet op, want Blaudzun is inmiddels ook al bevestigd voor Eurosonic. Blaudzun live zien of horen is geloven. Johannes wordt door maar liefst 6 man (en vrouw) geflankeerd op het podium en weet daarmee menig muziekhart voor zich te winnen…of het nou in een intieme setting is in een kerk of op het Grolsch podium in Biddinghuizen.

Vandaar dat we nu met deze speciale gelimiteerde Tour Edition komen van Heavy Flowers. En niet zo maar een dubbel cd-tje, nee, op z’n Blaudzuns, flink uitpakken dus. Dus naast het reguliere studio album krijgt men nu een live album erbij met 8 tracks. En dat alles dan wel verpakt in een prachtig boekwerk met hardcover en maar liefst 64 pagina’s vol met uniek backstage en live fotomateriaal.

De live versies zijn een mooi overzicht van wat Blaudzun dit jaar liet horen aan het publiek. Nummers uit ’t Paard, akoestische versies uit de Stevenskerk, meezingers van de Lowlands show, waaronder Midnight Room, het duet met Ane Brun!

 

LET OP: dit is een gelimiteerde versie en zal slechts eenmalig worden gedrukt!€ 12.99Pop / Rock Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje