Classics Tip


La Mort En Ce Jardin/Un Chien R2 Nl (Dutch Subtitles) - Bunuel, Louis
Releasedatum: 8 februari 2011

LA MORT EN CE JARDIN
Als de overheid besluit een goudmijn bij een Zuid-Anerikaans dorpje in de jungle te nationaliseren, breekt er een gewelddadige opstand uit. In de chaos die volgt, vlucht een groepje mensen voor hun leven. Met een bootje reizen de priester Lizzardi (Michel Piccoli), de kok Castin, zijn doofstomme dochter Maria, de prostituée Djin (Simone Signoret) en de avonturier Shark de jungle in. Zonder eten en uitgeput dwalen ze wanhopig rond in de jungle. Ieders ware aard komt naar boven, er ontstaan conflicten en een gevecht om leven of dood...

UN CHIEN ANDALOU
Met een piepklein budget maakten Buñuel en Dalì samen de korte, experimentele film ‘Un Chien Andalou’. Deze beroemde, gewelddadige film gaat over een droom en bevat geen enkle logische structuur. In een van de scènes wordt een vrouwenoog opengesneden door een scheermes, een fragment dat tot de de horror toptien behoort.
Un Chien Andalou, geschreven door Luis Buñuel & Salvador Dalí was bedoeld om te schokken en wordt beschouwd als een van de invloedrijkste films ooit.

Luis Buñuel is een van de belangrijkste Spaanse regisseurs. Hij was de eerste die het surrealisme in zijn films liet doorwerken.

Classics Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje