Drama Tip


Slumdog Millionaire - Boyle, Danny
Releasedatum: 13 juli 2009
Nu op dvd, de film die begin dit jaar maar liefst 8 Oscars in de wacht wist te slepen: beste muziek, beste song, beste cinematografie, beste montage, beste geluid, beste bewerkte scenario, Beste regie en beste film. Slumdog millionair ging van underdog naar Oscarfavoriet en niet zonder reden. Slumdog is een sprookjesachtige film die je meesleept tussen de donkere wolken door richting een stralende zon.

De 18 jarige Jamal is wees en leeft in de sloppenwijken van Mumbai. Hij staat op het punt om 20 miljoen roepies te winnen in de Indische versie van het programma Who Wants To Be a Millionaire?. Hij is nog maar n vraag van de overwinning verwijderd wanneer de politie hem aanhoudt omdat ze hem verdenken van vals spel. Jamal vertelt hun over zijn leven op straat, zijn familieperikelen en zelfs over het meisje waarop hij verliefd werd en dat hij verloren is.
Maar hoe is die jongen die niet in geld genteresseerd is in de finale geraakt van dit TV programma? En hoe komt het dat hij het antwoord op alle vragen kent?Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje