Classics Tip


Taviani Box R2 Nl (Dutch Subtitles) - Taviani, Paolo & Vittori
Releasedatum: 5 mei 2018

Paolo en Vittorio Taviani (geboren 8 november 1931 en 20 september 1929) zijn 2 broers die altijd samen gewerkt hebben. Hun filmliefde gaat terug tot hun jeugd en studententijd. Geboren in een klein Toscaans dorpje begonnen ze, net als vele regisseurs als journalist. Ze trokken naar Rome om filmmakers te worden.
Na jarenlang hard werken als regieassistenten en makers van documentaires kwam de grote doorbraak kwam met Padre Padrone. De 6-jarige Gavino die door zijn vader van school wordt gehaald en zijn hele jeugd geïsoleerd doorbrengt als schaapsherder weet uiteindelijk zijn tirannieke vader te ontvluchten. De film werd bekroond met de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. La Notte di San Lorenzo [De Nacht van de vallende sterren], onderscheiden met de Jury Prijs in Cannes, is een indringend meesterwerk over een zomer in een Toscaans dorpje in het oorlogsjaar 1944.
 
Kaos, het onbetwiste en tijdloze meesterwerk, bestaat uit 5 verhalen gebaseerd op het werk van Pirandello over het harde leven op het 19e-eeuwse Sicilië waar mens en natuur het met elkaar uitvechten. Tu Ridi (Jij lacht] bestaat uit 2 delen. Het eerste verhaal gaat over Felice, wie er door zijn vrouw van verdacht wordt vreemd te gaan, omdat hij in zijn slaap zo onbedaarlijk lacht. Het tweede deel gaat over een 12-jarige jongen, zoon van een gearresteerde maffiabaas, die ontvoerd wordt om zijn vader tot zwijgen te dwingen.

Classics Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje