Drama Tip


Aquarius (Nl-Only) R2 Nl (Dutch Subtitles) - Filho, Kleber Mendonca
Releasedatum: 23 januari 2018

De 65-jarige weduwe Clara woont al heel lang in een prachtig appartement aan het strand van Recife. Hier heeft ze veel meegemaakt: ze heeft er met haar inmiddels overleden man gewoond, ze heeft er haar kinderen opgevoed, ze heeft er borstkanker gekregen en overwonnen, nog elke ochtend gaat ze zwemmen in de zee - ze wil er nooit meer weg. Dan wordt ze benaderd door een vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen, alle buren hebben hun huis al verkocht. Clara slaat het bod af, maar het bedrijf heeft echt zijn zinnen op het huis gezet en schroomt niet allerlei vuile trucs te gebruiken. Clara laat zich echter niet intimideren.

De Braziliaanse regisseur Kleber Mendonça Filho toont niet alleen misstanden in de Braziliaanse samenleving, maar schildert vooral een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw, die een confrontatie aangaat die zowel mysterieus, beangstigend als zenuwslopend is. Ster-actrice Sonia Braga ('Kiss of the Spiderwoman') zet op onnavolgbare wijze de even kwetsbare als sterke Clara neer, in deze tweede speelfilm van Kleber Mendonça Filho.

Regie: Kleber Mendonça Filho
Cast: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Barbara Colen
Pers:
“Thriller over corruptie die blijft nawerken. Niet veel filmmakers verstaan zo de kunst menselijkheid en vervreemding onnadrukkelijk in elk shot te verbeelden.” ★★★★★ NRC Handelsblad (+ NRC Next)
“Uitdagende, zinderende film over menselijke- en maatschappelijke verhoudingen.” ★★★★★ VPRO.nl/Cinema.nl
“Prachtig, intens en subtiel familiedrama.” ★★★★ De Volkskrant
“Als een magneet houdt Sonia Braga continu de aandacht vast.” ★★★★ Het Parool
“Aquarius is een even zachtmoedig als kritisch drama.” ★★★★ De Filmkrant
“Zuinig zijn op een zelfstandige, eigenzinnige vrouw als Clara.” ★★★ AD€ 11.99Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje