Drama Tip


Suffragette (Dutch Subtitles) - Gavron, Sarah
Releasedatum: 28 april 2016

1912. Groot-Brittannië. Maud is een jonge moeder van bescheiden afkomst. Samen met haar man werkt ze dag en nacht in helse omstandigheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Gedesillusioneerd door het misbruik en de onderdrukking van vrouwen op de werkvloer geraakt ze steeds meer betrokken bij de vrouwenbeweging "De Suffragettes". Wanneer vredevolle actie een maat voor niets blijkt, radicaliseert de beweging zich en worden Mauds acties risicovoller. Ze zet alles wat haar dierbaar is op het spel in haar strijd voor vrouwenstemrecht en hoe harder de tegenwind, des te vastberadener zij en de steeds groeiende beweging worden.

Het indrukwekkend waargebeurde verhaal van de eerste feministische beweging in Groot Brittannië, die bestond uit strijdlustige en onvermoeibare vrouwen die bereid waren hun leven te geven voor hun ideaal, namelijk stemrecht voor de andere helft van de wereldbevolking. Carey Mulligan, Helena Bonham Carter en Meryl Streep geven in dit indrukwekkende drama gestalte aan de stoere Britse suffragettes die vorige eeuw opkwamen voor de rechten van de vrouw.

Cast: Meryl Streep, Helena Bonham Carter, Anne Marie Duff
Awards
Winnaar van 14 prijzen en 8 nominaties op diverse festivals.
Pers
'Oscarnominaties lijken onvermijdelijk' AD ????
'Indringende film' […] 'Een prachtige rol van Carey Mulligan' De Telegraaf ????
'Sarah Gavrons Suffragette doet recht aan de burgerrechtenbeweging en de grimmige strijd voor vrouwenkiesrecht' Filmkrant ????
'Fascinerend tijdsbeeld in spannend stemrechtdrama' 'Suffragette geeft een fascinerend tijdsbeeld zonder in de historie te blijven hangen' Trouw€ 11.99Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje