Drama Tip


Dans La Maison R2 Nl (Dutch Subtitles) - Ozon, Francois
Releasedatum: 21 februari 2013

DANS LA MAISON is François Ozons ijzersterke opvolger van het succesvolle POTICHE en zijn eerste samenwerking met Kristin Scott Thomas.

Germain (Fabrice Luchini, POTICHE, LES FEMMES DU 6e ETAGE ) is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal ‘In het huis’ leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas.

Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw (Kristin Scott Thomas, IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME, HAAR NAAM WAS SARAH) en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot?

Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel, waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan.

DANS LA MAISON is een knappe en spannende film over obsessie en verlangen. Met o.a. Germain (Fabrice Luchini, POTICHE, LES FEMMES DU 6e ETAGE ), Kristin Scott Thomas, IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME, HAAR NAAM WAS SARAH) en Denis Ménochet (INGLOURIOUS BASTERDS).

Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje