Drama Tip


Xavier Dolan Box R2 Nl (Dutch Subtitles) - Dolan, Xavier
Releasedatum: 17 januari 2013

Slechts 23 is de Canadese Xavier Dolan en hij stond hij dit jaar al voor de derde keer in de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes. Met zijn debuut J’ai tué ma mère sleepte Dolan meteen drie prijzen in de wacht en ook de daarop volgende Les amours imaginaires en Laurence anyways brachten hem alleen meer maar prijzen en faam. Dolan is een alleskunner: hij acteert, schrijft, maakt de kostuums, heeft een overdonderend gevoel voor visualiteit en het kiezen van de juiste muziek die alleen maar meer bijdragen aan de kracht van zijn films. Ontdek Xavier Dolan!

Laurence Anyways
Laurence en zijn vriendin Fred zijn soulmates en smoorverliefd. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet Laurence een bekentenis die hun leven volledig op zijn kop zet: hij wil een vrouw worden. Samen beginnen Laurence en Fred aan een stormachtige reis die hen dichter bij zichzelf en bij elkaar zal brengen.

Les Amours Imaginaires
Opeens is hij er: Nicholas. Het lichaam van een jonge god, een oogopslag om bij te smelten, een kamerbrede lach en een heerlijk nonchalante krullenkop. Geen wonder dat Marie direct in vuur en vlam staat. Ook haar beste vriend Francis is door Cupido’s pijl geraakt. Een dubbele treffer dus, oftewel: Bang! Bang! Wie van de twee gaat er met de smakelijke buit vandoor? Er ontstaat een stille, maar heftige strijd tussen Francis en Marie die hiermee hun jarenlange vriendschap op het spel zetten. Xavier Dolan brak eerder door als acteur, scenarioschrijver en regisseur met zijn internationaal bekroonde debuutfilm J’ai tué ma mère.
‘Een film over veerkracht. De film vlamt en brandt, is gepassioneerd en overdadig’

J’ai tué ma Mère
Hubert Minel, een recalcitrante puber, ligt voortdurend overhoop met zijn moeder. Hij walgt van haar ouderwetse truien en oubollige interieur. Eigenlijk gaat Hubert in tegen alles wat niet in zijn wereldbeeld past. Hij zou graag de wijde wereld in trekken of tenminste met zijn vriendje op kamers wonen. Maar hij is nog maar 16 en moeder vindt hem daar te jong voor. Zijn ergernis groeit met de dag en lijkt over te gaan in een obsessie. Maar wanneer zijn moeder hem naar een internaat stuurt, voelt hij
zich verraden...

Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje