Drama Tip


Terraferma R2 Nl (Dutch Subtitles) - Crialese, Emanele
Releasedatum: 13 september 2012

Na RESPIRO is regisseur Crialese terug met een prachtig familie-epos dat bekroond werd met de Speciale Juryprijs op het Filmfestival van Venetië en was de Italiaanse inzending voor de Oscar® Beste Buitenlandse Film 2012.

TERRAFERMA vertelt het verhaal van een vissersfamilie op een prachtig onbedorven Siciliaans vulkaaneiland, nog nauwelijks bekend bij toeristen. De twintiger Filippo helpt zijn grootvader op hun vissersboot, terwijl zijn moeder Giuliettadroomt van een beter leven op het vaste land. Filippo en zijn grootvader ontdekken tijdens het vissen een groep Afrikaanse vluchtelingen op zee. Ze besluiten de regels van het eiland te negeren en te handelen naar de wetten van de zee. Ze redden hen van de verdrinkingsdood en ontfermen zich over een zwangere vrouw en haar kind. Hierdoor komen Filippo en zijn familie klem te zitten tussen principes en realiteit. Wanneer het beleid jegens de vluchtelingen strenger wordt, neemt Filippo een onherroepelijke beslissing.

Tegen de achtergrond van een adembenemend landschap omringd door een diepblauwe zee, vertelt TERRAFERMA het spannende verhaal van de zomer waarin Filippo zijn onschuld verliest.

Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje