Drama Tip


World Of Kaurismaki 8 Dvd Box R2 (Dutch Subtitles) - Kaurismaki, Aki
Releasedatum: 7 juni 2012

De Finse filmmaker Aki Kaurismäki heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre op zijn naam staan. Zijn films waren en zijn vaste gast op de grote internationale festivals en vallen regelmatig in de prijzen. In de jaren tachtig groeide de internationale erkenning voor zijn werk en werd hij door het filmhuispubliek ontdekt. Kaurismäki combineert grauw realisme met humor en schept hiermee een eigen universum, waarin muziek een belangrijke rol speelt.

In 2012 keerde de regisseur terug in de arthouses met het succesvolle Le Havre. Opnieuw kwamen melancholie, sociale realiteit, surrealisme en solidariteit samen in een betoverende film. Met zijn minimalistische cinematografische stijl, en droge humor levert Aki Kaurismäki keer op keer filmparels af.

Deze box bevat naast Le Havre de bekendste films van de Finse grootmeester uit de jaren tachtig en negentig. Daaronder speciale aandacht voor het fenomeen van de Leningrad Cowboys. Niet alleen de twee films rond deze inmiddels legendarische rockband zijn opgenomen, ook het concert met koor en ensemble van het Russische Leger. Daarnaast is het hoog tijd om The Match Factory Girl en I Hired a Contract Killer te (her)ontdekken.

Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje