Drama Tip


Among Horses And Men R2 (Dutch Subtitles) - Boonstra, Marjoleine
Releasedatum: 31 oktober 2011

In de woestijn van Nevada komen twee rauwe, ongepolijste werelden samen in een uniek project, waar man en paard tegenover elkaar komen te staan.

Het uitgestrekte landschap van Nevada herbergt nog steeds grote kuddes wilde paarden. Een deel daarvan wordt gevangen genomen door plaatselijke ranchers, en getemd en getraind om ze geschikt te maken voor verkoop. Eén van de ranches is onderdeel van een staatsgevangenis: The Northern Nevada Correctional Centre.

Chris, Dean, Gilbert, Charles, Steven, Bo en Mike zijn jonge gedetineerden in de laatste fase van een lange, en tijdens hun leven meermaals herhaalde gevangenschap. Vóór hun terugkeer in de maatschappij nemen ze deel aan dit bijzondere project, waarbij ze helpen wilde paarden te vangen, te temmen en te trainen. Filmmaker Marjoleine Boonstra volgde de gedetineerden gedurende de drie maanden die de training duurt. In dit intensieve contact met de paarden worden de mannen voortdurend met zichzelf geconfronteerd. Chris: I believe the horse is teaching you a lot about yourself, your character flows, your weaknesses and your strength even.

De omgang met de paarden slaat voor de mannen een brug. Tussen discipline binnen, en omgaan met de verlokkingen buiten. Tussen relatieve veiligheid binnen en niet terugvallen in oude patronen buiten. Tussen binnen, waar ze het vertrouwen van een dier, maar ook van hun medegedetineerden hebben moeten winnen. En buiten, waarvoor ze hun muur hebben leren optrekken en waar ze zichzelf zullen moeten hervinden. Paarden zijn uitzonderlijk sensitief. En paarden oordelen niet. Zoals Dean zegt: I've always got my guard up, and with the horses you don't have to do that. You kind of open up to them, they can open up to you. The more you trust with them, the more they trust with you. They never judge you, they'll be there for you.

Marjoleine Boonstra toont op innemende wijze het proces van deze 'tough guys' op de drempel van de vrijheid. De jongens zijn open over zichzelf en hun kansen. Ze zijn bereid het leven onder ogen te zien, en net als de paarden, die na de training overgaan op een andere baas, te berusten in hun lot: You don't control nothing, you don't have no control, over nothing, your life, so soon you can let go of that.

Trainer Hank: We're not out here to babysit. [We want to develop these guys, let them learn something, let them do something.]€ 6.99Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje