Classics Tip


Jacques Tati Collectie R2 (Dutch Subtitles) - Tati, Jacques
Releasedatum: 14 november 2011

De Franse acteur en regisseur Jacques Tati regisseerde slechts zes speelfilms, maar geldt als een van de belangrijkste filmauteurs van de twintigste eeuw. Mon Oncle werd tijdens het filmfestival van Cannes 1958 bekroond met de Speciale Juryprijs en won een jaar later de Oscar voor beste buitenlandse film. Play Time wordt door filmcritici beschouwd als het belangrijkste en radicaalste werk van de Franse acteur en regisseur Jacques Tati. In Les Vacances de M. Hulot, Tati's meest succesvolle film, maakt Monsieur Hulot voor het eerst zijn opwachting. De pijprokende, in regenjas gehulde Hulot was het ideale vehikel voor Tati's zachtmoedige satire: hij wandelt als anonieme burger door het complexe menselijke bestaan en houdt zo de burgerij een spiegel voor.


Les Vacances de M. Hulot
4:3 / mono / 88' / 1953

Vanaf het moment dat de goedaardige, verstrooide Monsieur Hulot zijn strandhotel betreedt, jaagt hij met zijn onhandige optreden de "serieuze" burgerij tegen zich in het harnas. Hij stapelt ramp op ramp en slaagt erin zijn vakantie met een sensationele catastrofe af te sluiten. De volgende ochtend rijdt Hulot in zijn ouderwetse autootje terug naar huis, spijtig nagekeken door de dorpskinderen, die nog nooit zo'n leuke vakantie hebben meegemaakt.

Mon Oncle
4:3 / stereo / 110' / 1958

Gerard woont samen met zijn ouders in een ultramoderne villa, die van alle gemakken is voorzien. Hoewel? De fontein vertoont kuren en de garagedeur lijkt een eigen wil te hebben. Het huishouden raakt totaal ontregeld als de onhandige monsieur Hulot, Gerards oom, op bezoek komt. Tati doet er nog een schepje bovenop als Hulot een baantje in de fabriek vindt.

Playtime
4:3 / stereo / 125' / 1967

Een groep Amerikaanse toeristen bezoekt het moderne Parijs. Intussen probeert Monsieur Hulot zijn weg te vinden in de Franse hoofdstad en raakt hij verstrikt in een anonieme wereld van glas en staal.

Classics Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje