Drama Tip


Selected Shorts 13 (R2) - Diverse Regisseurs
Releasedatum: 19 september 2011

De Vlaamse kortfilm verkeert in opperbeste vorm. Nooit eerder werden zo veel kortfilms van eigen bodem geselecteerd én bekroond op prestigieuze festivals over de hele wereld als het afgelopen jaar. De selectie Vlaamse kortfilms van 2010 is er dan ook één om duimen en vingers van af te likken. Met films als Land of the Heroes (Juryprijs op het Filmfestival van Berlijn), Badpakje 46 (Juryprijs op het Filmfestival van Cannes) en Het Bijzondere Leven van Rocky de Vlaeminck (selectie LA Shorts en Publieksprijs IKL) is deze laatste uitgave van Selected Shorts een niet-te-missen toevoeging aan de DVD-collectie van iedere filmliefhebber.


Selected Shorts #13: De Beste Vlaamse Kortfilms van 2010 bevat de volgende korte films:

BADPAKJE 46

Wannes Destoop / 15 min.
Chantal, een mollig meisje van 12, heeft het moeilijk haar weg te vinden in het leven. Alleen in het plaatselijk zwembad, waar ze hard traint voor de komende zwemwedstrijd, voelt ze zich thuis. Wanneer ze een nieuwe zwembril nodig heeft, loopt niet alles zoals gepland en zet ze alles op alles om die zwembril te bemachtigen.

 • Juryprijs voor Beste Kortfilm, Filmfestival Cannes, 2011
 • Beste Belgische Kortfilm, Kortfilmfestival Brussel, 2011

  HET BIJZONDERE LEVEN VAN ROCKY DE VLAEMINCK
  Kevin Meul / 15 min.
  Rocky wordt omringd door dood en verderf: iedereen rondom hem verongelukt op gruwelijke wijze. Rocky raakt ervan overtuigd dat telkens hij iemand graag ziet, die persoon sterft.
 • Publieksprijs Beste Vlaamse Korte Fictiefilm, Internationaal Kortfilmfestival Leuven, 2010

  DANSEN MET TRAVOLTA
  Lenny Van Wesemael / 18 min.
  Heleen, een 25-jarig danstalent, die wil deelnemen aan een dansauditie georganiseerd door niemand minder dan John Travolta, de danslegende himself. Maar dansen doe je met twee en dus moet Heleen hulp vragen aan John, haar ex-danspartner en ex-minnaar...

  ST JAMES INFIRMARY
  Leni Huyghe / 14 min.
  Vier mensen hebben een vreemde relatie met de dood. Anna is verliefd op een skelet, Björn sluit zichzelf op, Lucy zet af en toe haar zelfmoord in scène en Lars krijgt bezoek van zijn dode moeder. De vier zijn in therapie bij psycholoog Herman, helaas met weinig succes.
 • Prijs voor het Beste Debuut, Internationaal Kortfilmfestival Leuven, 2010

  MISSCHIEN LATER
  Moon Blaisse / 22 min.
  Het land is in crisis maar iedereen worstelt vooral met zijn eigen beslommeringen. Er is geen tijd om gevoelens onder woorden te brengen, geen tijd om een ruzie bij te leggen, geen tijd om even bij de ander stil te staan.
 • VAF Wildcard Fictie 2010

  27
  Nicolas Daenens / 14 min.
  27 is een gevaarlijke leeftijd.

  NOW/HERE
  David Williamson / 27 min.
  Wim, een jonge dertiger, verblijft al jaren in het buitenland. Na het overlijden van zijn moeder keert hij voor het eerst terug naar de stad waar hij opgroeide. Hier ontmoet hij oude vrienden en vindt hij zichzelf terug.
 • VAF Wildcard Fictie 2010

  LAND OF THE HEROES
  Sahim Omar Kalifa / 17 min.
  Irak, 1988. In een land verwoest door oorlog, wil de 10-jarige Dileer samen met zijn zus tekenfilms kijken op de televisie. Maar dat blijkt moeilijker dan verwacht.
 • Internationale Juryprijs, Generation Kplus-competitie, Filmfestival Berlijn, 2011
 • Jury Award for Best Film, Best Cinematography, Busan International Film Festival, South-Korea, 2011

  PAROLES
  illes Coulier / 23 min.
  Twee broers ondernemen een nachtelijke zoektocht naar hun vader.
 • Juryprijs Beste Vlaamse Korte Fictiefilm, Internationaal Kortfilmfestival Leuven, 2010

  MARIE
  Jozefien Scheepers / 17 min.
  Marie probeert haar weg te vinden na een liefdesbreuk. Wanneer haar ex-vriend plots voor de deur staat en zijn spullen komt halen beseft ze dat het echt gedaan is tussen hen.
 • Prijs voor Beste Studentenfilm, Filmfestival Gent, 2010

  INJURY TIME
  Robin Pront / 14 min.
  Drie Antwerp fans in Wallonië. Nadat één van hen een grondig pak slaag heeft gekregen van enkele rivaliserende supporters, wil Sid liefst zo snel mogelijk naar huis. Dit is echter buiten de zin van ongeleid projectiel Van Dessel gerekend.
 • Beste Kortfilm, Filmfestival Brussel, 2011

  ALLES VOOR DE SHOW
  Maarten Verhulst / 15 min.
  Café De Gekke Haan organiseert zijn jaarlijkse karaokewedstrijd. De uitgesproken favoriet voor de “Gouden Micro” is Danny. Bovendien is er deze avond is er de speciale hoofdprijs: een radio optreden in De Grote Peter Van de Veire ochtendshow.
 • HUMO Award, Internationaal Kortfilmfestival Leuven, 2010

  MEMEE
  Evelyn Verschoore / 10 min.
  In één van de kamers van een bejaardentehuis woont Memee, omringd door haar familiefoto’s. Ze kijkt naar buiten, naar de overkant. Daar staat een klein huisje, met een rokende schoorsteen. In dat huis leeft een saxofonist. Hij speelt, rookt en doet Memees hart sneller kloppen.
 • Publieksprijs Beste Vlaamse Korte Animatiefilm, Internationaal Kortfilmfestival Leuven, 2010

  MOUSE FOR SALE
  Wouter Bongaerts / 4 min.
  Snickers is een eenzame muis in een dierenwinkel die ernaar snakt gekocht te worden. Maar door zijn enorme oren lachen de kinderen die de winkel binnenlopen, hem telkens uit. Vindt Snickers het maatje waarnaar hij zo verlangt, iemand die hem neemt voor wie hij is?
 • VAF Wildcard Animatie 2010; CANVASPrijs voor Beste Animatiefilm, Het Grote Ongeduld, 2010


 • € 16.99  Drama Tip Archief

  Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje