Klassieke Zaken Aanbiedingen


Monteverdi, C. - Madrigalen
Kozena, M / Prohaska, A.

De mezzosopraan Magdalena Kozená is de veertig inmiddels gepasseerd en dat heeft een voordeel. Haar levenservaring als echtgenote, moeder, vrouw en minnares klinkt als de juiste noten op de lessenaar staan in elke frase door. Die juiste noten werden lang geleden al geschreven door Claudio Monteverdi.
Deze briljante componist op de grens van renaissance en barok wist van leven en liefde en raakte al vroeg een snaar bij de Tsjechische sopraan. Ze zong zijn noten vaker, maar nu durft ze, gepokt en gemazeld door het leven, een hele cd te wijden aan de geliefde madrigalen en aria’s. En dat komt binnen.
Kozená zingt alsof ze volledig begrijpt en doorvoelt wat Monteverdi bedoelt. Dat brengt vreugde en doet zeer. Bovendien speelt het Bazelse barokorkest La Cetra onder leiding
van Andrea Marcon alsof het door Monteverdi zelf geïnstrueerd is. Zelden kwam een cd dichter bij Monteverdi en zelden klonk het gezongen leven liefdevoller, pijnlijker, meeslepender en vanzelfsprekender dan op deze cd uit de mond van Magdalena Kozená.

Klassieke Zaken Aanbiedingen Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje