Klassieke Zaken Aanbiedingen


Schubert, Franz Peter (1797-1828) - Winterreise / Schone Mullerin E.a.
Stutzmann, Nathalie

Nathalie Stutzmann is tegenwoordig steeds meer als dirigent actief en wordt door grootheden als Sir Simon Rattle al op handen gedragen. We zouden bijna vergeten dat ze ook en vooral een begenadigd altzangeres is, met een groot inlevingsvermogen en een emotie die altijd de snelste weg naar de ziel van de luisteraar weet te vinden. Zelfs, en misschien wel vooral, in de meesterwerken van Franz Schubert, die normaliter meer met mannelijke zangers worden geassocieerd.
In het eerste decennium van dit millennium nam Stutzmann Schuberts grote cycli Winterreise, Schwanengesang en Die schöne Müllerin op met haar vaste begeleidster Inger Södergren. Om te vieren dat de Franse zangeres en de Zweedse pianiste nu al twintig jaar samenwerken, zingt ze niet alleen eind januari de complete Winterreise in het Muziekgebouw aan ’t IJ, maar zijn deze cycli ook geheel geremasterd gezamenlijk uitgebracht.
Het resultaat is een box die niet alleen de kern van singer-songwriter Schubert bevat, maar die ook de zang en vertolkingskunst van Stutzmann onweerstaanbaar voor het voetlicht brengt. Een monument van bevlogen liedkunst.

€ 14.99Klassieke Zaken Aanbiedingen Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje