Klassieke Zaken Aanbiedingen


Lobo, Morales Eva - From Spain To Eternity
Ensemble Plus Ultra

Ensemble Plus Ultra maakte drie jaar geleden internationaal naam met een box met al het vocale werk van Tomás Luis de Victoria. Ditter gelegenheid van het feit dat de grootste Spaanse componist van de renaissance vierhonderd jaar geleden gestorven was.
De ‘beste Britse oudemuziekvocalisten’ (Early Music Today) komen nu eindelijk met een even veelbelovend vervolg dat voortborduurt op de schitterende meerstemmigheid van de Spaanse renaissance. From Spain to Eternity biedt het werk van vier componisten die in de zestiende eeuw werkzaam waren in Toledo. Zij allen kenden de grote schilder El Greco die in Toledo woonde en dit jaar vierhonderd jaar dood is. Het is alsof Ensemble Plus Ultra Victoria nu reliëf geeft met diens belangrijkste voorloper Cristóbal de Morales en Victoria’s tijdgenoten als Alonso Lobo en Francisco Guerrero. Blikvanger is de vijfstemmige Missa Prudentes Virgines van Lobo. Ensemble Plus Ultra maakt er loepzuiver
en betrokken een werk van om niet te missen. Hemelse meerstemmigheid met een subtiel Spaans randje die de luisteraar omvat, optilt en meevoert naar verafgelegen droomwerelden.

Klassieke Zaken Aanbiedingen Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje