Klassieke Zaken Aanbiedingen


Keiser, Reinhard - Brockes-Passion
Vox Luminis, Les Muffatti

Natuurlijk kwam die briljante Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach niet zomaar uit de lucht vallen. Zoals elke
componist kon ook Bach bogen op een traditie waarin hij zich ingebed voelde. Die traditie begon voor de Duitse passies bij de tekst Der für die Sünde der Welt gemarterte und sterbende Jesus van Barthold Heinrich Brockes. Hij was de eerste die aan het begin van de achttiende eeuw de oude barokke idealen achter zich liet en in het Duits een emotioneel geladen libretto schreef van het lijdensverhaal van Christus. Betrokken, menselijk, invoelbaar.
Vele componisten, onder wie Händel en Telemann, maakten gebruik van Brockes’ tekst. Maar de allereerste zetting van de grootste operacomponist van dat moment, Reinhard Keiser, was ook meteen de mooiste en aangrijpendste.
Vox Luminis en Les Muffatti bewijzen met onder anderen Peter Kooij en Zsuzsi Tóth dat er een ware schat te ontdekken valt voor iedereen die rond de lijdenstijd zweert bij Bachs Matthäus-Passion, want Keisers Brockes-Passion weet van begin tot eind te overdonderen met pure, meeslepende schoonheid. Twee uur lang genot, verering, pijn en verwondering in klank.

€ 31.99Klassieke Zaken Aanbiedingen Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje