Recital Tip


Cd + Dvd - Mediterraneo
Pluhar, Christina / L'arpeggiata

Christina Pluhar houdt van muzikale reizen. En het is een geschenk dat ze de luisteraar op de vleugels van haar ensemble L’Arpeggiata meeneemt op reis, want het zijn ware ontdekkingsreizen.

Eerder leidde ze ons op Los pajaros perdidos van Spanje naar de Latijns-Amerikaanse landen. Op Mediterraneo brengt ze nu op een minstens zo aanstekelijke en verhelderende wijze de landen rond de Middellandse Zee met elkaar in verband. Een Griekse tradtional verglijdt in een Portugese fado, een Napolitaans-Grieks-Spaans lied uit de zestiende eeuw sluit naadloos aan bij een Turkse klassieker, en zo reizen we verder van Mallorca naar Napels en van het hedendaagse Portugal weer naar het zestiende-eeuwse Spanje.

Aangevuurd door de stuwende theorbe van Pluhar spelen en zingen beroemde gasten als fadozangeres Mísia, sopraan Nuria Rial en de Griekse lyraspeler Sokratis Sinopoulos de tintelende sterren van de hemel, en de bonus-dvd met een liveregistratie van een aantal tracks verhoogt het mediterrane vakantiegevoel alleen maar.Recital Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje