Klassiek Tip


Aangenaam Klassiek For Kids 2012 - Het Carnaval Der Instrumenten

Ook aan de kinderen heeft Aangenaam dit jaar gedacht. Laat uw kinderen of kleinkinderen op een speelse manier kennis maken met klassieke muziek via Aangenaam Klassiek for Kids. Deze cd box bevat twee klassieke meester werken voor kinderen op CD1 en een overzicht van alle instrumenten op CD2. Edwin Rutten vertelt… dus dat belooft een muzikaal feestje!

The Young Person’s Guide to the Orchestra is een muzikale compositie van Benjamin Britten uit 1946 met als ondertitel Variaties en fuga op een thema van Purcell. Het werd oorspronkelijk geschreven bij een educatieve documentaire genaamd De instrumenten van het orkest. Het werk is een van de bekendste stukken van de componist en is een van de drie meest gebruikte werken in het muziekonderwijs voor kinderen, samen met Saint-Saëns’ Het Carnaval der Dieren (het andere stuk op deze CD) en Prokofiev’s Peter en de Wolf (en ook Peter zal heel kort acte de présence geven in een van de verhalen!).

Camille Saint-Saëns schreef in 1886 zijn beroemde muzikale parade van exotische en onwaarschijnlijk beesten, Het Carnaval der Dieren. Bij beide werken op deze CD werd het verhaal geschreven én verteld door Edwin Rutten. 

Op de tweede CD worden De Instrumenten van het Orkest uitgelegd aan de hand van muziekvoorbeelden uit werken van Bach, Sarasate, Mozart, Paganini, Brahms, Schubert, Webert, Beethoven, Bizet, Tchaikovsky, Rossini en vele anderen. De bijzondere selectie van muziekfragmenten werd gemaakt en deels gespeeld door de violist Yehudi Menuhin, die de oorspronkelijke Engelse versie ook insprak. Het verhaal is nu voor het eerst in het Nederlands verkrijgbaar, ingesproken door Edwin Rutten.

Gratis cadeaukaart bij Aangenaam t.w.v.  5,-
U wordt dit jaar nóg meer verwend. Namens de Nationale EntertainmentCard, de nationale cadeaukaart voor muziek, dvd’s, games of een musicalavondje uit, bieden wij u bij aanschaf van deze Aangenaam boxen een speciale Aangenaam Klassiek cadeaukaart ter waarde van  5,- aan. Activeer deze kaart op www.aangenaamklassiek.nl en hierna is deze kaart  5,- waard. Kijk voor de actievoorwaarden op www.aangenaamklassiek.nl.

Klassiek Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje