Klassiek Tip


Dutch Subtitles - Building A Legend R2
Crols, Bram

In de documentaire Building a Legend staat de zoektocht naar de authentieke klank van de Steinweg 1836 piano centraal. De "eerste Steinway Grand" piano, die de start betekende van de belangrijkste piano dynastie ter wereld: Steinway & Sons.

Vlaamse meester-instrumentenbouwer Chris Maene, Steinway, de achterkleinzoon van de originele bouwer en toppianist Abdel Rahman El Bacha hebben een gemeenschappelijke droom, namelijk het originele geluid van de eerste Steinway Grand piano opnieuw te horen.

Wanneer Chris Maene besluit een unieke replica te maken, betekent dat het begin van hun gezamelijke droom. Meegaand in Chris Maenes parcours vertelt Building a Legend het verhaal van binnen uit, in ontmoetingen tussen pianisten en bouwers. Zo geeft de documentaire een inkijk op de andere kant van de internationale muziekwereld. De filmmakers gaan waar de media afhaakt en het publiek niet bij kan.

In Building a Legend kan de kijker de relatie tussen muziekuitvoerders en de instrumentenbouwers ontdekken, mensen die trachten hun muzikale droom te verwezenlijken. Binnen de context van de historische uitvoeringspraktijk brengt Building a Legend de puzzelstukken bij elkaar.

Eerder dan te verklaren, wil Building a Legend "doen beleven" en wordt vooral de sfeer binnen het milieu geschetst. Het is aan de bewuste toeschouwer om de aangereikte puzzelstukken te nemen zoals ze zijn of verder te puzzelen.

Zonder interviews of commentaarstem vreemd aan de film en enkel muziek die live tijdens de opnames werd uitgevoerd. Zo moeten beeld en klank voor zich spreken.

Building a Legend: een schitterende documentaire van 52 minuten, niet alleen voor professionals en muziekspecialisten, maar voor een veel breder publiek.

€ 27.99Klassiek Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje